زخم های دهانی در طول دوره استفاده از بریس های ارتودنسی

پس از آنکه کودک شما بریس های ارتودنسی را دریافت می کند، ممکن است از برخورد بریس ها به داخل دهان شکایت داشته باشد یا اینکه ممکن است به شما گفته شود داخل دهان کودک شما زخم بوجود آمده است.

زخم دهان چیست؟

زخم های داخل دهان خراشیدگی های روی سطح داخلی دهان هستند که موجب بروز درد شدید، مخصوصاً حین جویدن غذاهای خاصی می شوند.

در صورت مواجه شدن با زخم های دهان چه باید کرد؟

ممکن است زخم های داخل دهان شما تنها موقتی باشند. بعلاوه، این زخم ها احتمالاً بلافاصله پس از قرار گرفتن براکت های ارتودنسی روی دندان ها یا هر بار تنظیم بریس ها در طول یک چکاپ معمولی بوجود بیایند. با این حال، این علائم به مرور زمان از بین خواهند رفت. در نهایت، دهان شما مقاوم تر خواهد شد و دیگر دچار این زخم ها نخواهد شد. پس از آن، این زخم ها باید ظرف مدت حدود یک هفته از بین بروند.

در صورتی که زخم های دهانی در طول مدت استفاده از بریس ها پس از یک هفته از بین نرفتند، برای مراجعه به ارتودنتیست خود وقت بگیرید. ممکن است در نحوه قرار گیری بریس ها مشکلی وجود داشته باشد. بویژه اگر براکت یا سیم کمانی ارتودنسی شما شل شده باشد باید حتماً حضوری مراجعه کنید.

زخم های دهان در ارتودنسی

زخم های دهان در ارتودنسی

گذاشتن موم ارتودنسی روی بریس ها

احتمالاً ارتودنتیست شما مقداری موم ارتودنسی در اختیار شما قرار خواهد داد که می تواند روی بریس ها اعمال شود. این ماده به لغزنده شدن بریس ها و جلوگیری از برخورد بخش های تیز به بافت داخل دهان کمک می کند. در غیر اینصورت باید آن را از داروخانه خریداری کنید.

ضد عفونی کردن زخم

بخشی از چیزی که باعث می شود زخم ها درد داشته باشند، باکتری هایی است که ممکن است موجب عفونی شدن آنها شوند. برای کمک به ضد عفونی حفظ کردن زخم ها، داخل لیوان مقداری نمک را به مقداری آب ولرم اضافه کرده و مخلوط کنید و دهان را با آن شستشو دهید. این کار باید با ملاحظه انجام شود زیرا آب نمک برای دندان ها خشن است. حتماً این محلول را پس از استفاده تف کنید.

علاوه بر این، محصولات اقتصادی وجود دارند که برای درمان زخم های دهان طراحی شده اند. با این حال، این درمان ها همیشه موجب تسکین و بهبودی فوری نمی شوند.

درد را بی حس کنید.

برای تجربه کردن تسکین و بهبودی سریع تر، مقداری ژل موضعی بی حس کننده دهانی روی زخم بمالید. این کار می تواند با احتیاط و با استفاده از گوش پاک کن انجام شود. ژل زخم را بی حس خواهد کرد و به صورت موقتی درد را تسکین خواهد داد. داروهای ضد التهاب نیز می توانند به درمان درد ناشی از زخم ها کمک کنند.

اگر محلول های DIY را می پسندید، دو قاشق غذا خوری روغن زیتون، هشت قطره روغن عصاره اکالیپتوس، و 10 قطره روغن عصاره نعناع می توانند به یک بطری اسپری افزوده شوند و روی زخم اسپری شوند. این مواد دارای خاصیت ضد التهابی هستند و درد را نیز بی حس خواهند کرد.

دیگر راهکارهای طبیعی

یک راه حل ساده طبیعی این است که یک کیسه دمنوش بابونه را در آب آشامیدنی خیس کنید. پس از آن، کیسه می تواند مستقیماً روی زخم قرار داده شود. بابونه دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است و می تواند به عنوان یک ضد التهاب نیز عمل کند.

اگر مریم گلی دارید، دو قاشق چایخوری مریم گلی را به یک فنجان حاوی 4 اونس آب اضافه کنید و هم بزنید. آب را بجوشانید و سپس بگذارید 10 دقیقه بماند. سپس باید محلول را به مدت یک دقیقه داخل دهان خود بچرخانید سپس آن را به بیرون تف کنید. مریم گلی سال ها توسط بومیان آمریکا برای تسکین و نیز پاکسازی زخم های دهان استفاده می شده است.

ایجاد یک لایه محافظ برای داخل دهان

برخی دهانشویه ها هستند که موجب ایجاد یک لایه محافظ برای بافت داخل دهان می شوند که چهار ساعت باقی خواهد ماند. شما تنها نیاز دارید دهان را به مدت یک دقیقه با این محصولات شستشو دهید. این محافظ می تواند از تشدید درد ناشی از برخورد غذاها و نوشیدنی ها با زخم جلوگیری کند.

زخم های دهان در ارتودنسی

زخم های دهان در ارتودنسی

بریس ها را بپوشانید.

محصولاتی وجود دارند که برای پوشاندن بریس ها طراحی شده اند. روکش های راحتی به بریس ها می چسبند و از تماس مستقیم آنها با زخم ها جلوگیری می کنند، که خطر بدتر شدن زخم ها را کاهش خواهد داد. تمام طول روز می توان از آنها استفاده کرد، حتی زمانی که در حال خوردن یا آشامیدن هستید. این محصولات معمولاً می توانند با قیچی بریده شوند تا برای هر فرد به صورت سفارشی به اندازه نیاز او استفاده شوند. علاوه بر این، می توانید از دندانپزشک یا ارتودنتیست خود بخواهید برای شما محافظ دندان سفارشی بسازد.

زخم های دهان در ارتودنسی

زخم های دهان در ارتودنسی

از غذاهای اسیدی و ادویه دار بپرهیزید.

غذاهایی که فوق العاده اسیدی هستند بیشتر احتمال دارد که موجب تشدید زخم ها و کند شدن روند بهبود زخم ها شوند. آبمیوه های مرکبات و گوجه از جمله خوراکی های اسیدی هستند. غذاهای پر ادویه نیز می توانند زخم ها را تشدید کنند. نوشابه ها نیز احتمال دارد باعث تشدید زخم ها شوند. اگر زخم دارید، غذاهای نرمی که بلع آنها راحت است، مانند ماست، بهتر هستند. نوشیدن مایعات سرد و خوردن بستنی یخی نیز می تواند برای بی حس کردن درد کمک کننده باشد.

از کودک خود بپرسید چه غذایی درد زخم او را تشدید می کند و از دادن آن غذاها به او خودداری کنید تا زمانی که زخم ها از بین بروند. گرچه برخی از این خوراکی های اسیدی سالم هستند، اما خوراکی های غیر اسیدی نیز وجود دارند که سالم هستند. خوردن غذاهای حاوی pH بالاتر که سرشار از مواد مغذی هستند، به بهبود سریع تر زخم های شما کمک می کنند. نوشیدن آب بیشتر نیز می تواند به تسکین درد همراه با زخم ها کمک کند.

علل دیگر را نیز درمان کنید.

گرچه بریس های جدید می توانند یک کابوس باشند، اما مسائل دیگری نیز هستند که می توانند باعث بروز زخم های دهان شوند، از جمله:

  • استرس
  • آسیب به بافت
  • صدمات دهانی

ممکن ایت داخل دهان خود را گاز گرفته باشید که باعث تشدید زخم های دهانی می شود. اگر استرس دارید، به دنبال راهی برای کاهش استرس خود باشید، مانند:

  • ورزش
  • یوگا
  • نفس عمیق

علاوه بر اینها ممکن است کودک شما از یکی از شرایط زیر رنج ببرد، مانند:

  • IBS
  • زخم معده
  • بیماری کرون Crohn
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code