مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

از دست دادن دندان تجربه ای ناخوشایند است، اما ایمپلنت های دندانی می توانند کمک کنند این تجربه فراموش شود. وقتی دندان از دست می دهید، ممکن است با انبوه اطلاعات مربوط به گزینه های مختلف جایگزین دندان مواجه و سردرگم شوید. وقتی گزینه ها را ارزیابی می کنید، بسیاری از بیماران به فکر ظاهر، دوام، و حفظ و نگهداری هستند. در همه این دسته بندی ها، ایمپلنت های دندانی نسبت به دیگر گزینه ها ارجحیت دارند.

مزایای ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت های دندانی یکی از محبوب ترین و نیز پر استفاده ترین فرایندهای جایگزینی دندان های از دست رفته در دندانپزشکی مدرن هستند. برخی از این مزایا عبارتند از:

 

مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

دائمی بودن

وقتی ایمپلنت به طور موفق کاشته می شود، می تواند درست مانند دندان های طبیعی استفاده شود. ایمپلنت با دیگر دندان ها ترکیب می شود. ایمپلنت ها با دوام هستند و عمری طولانی دارند.

مراقبت و نگداری آسان

با ایمپلنت های دندانی می توان مانند دیگر دندان ها رفتا کرد. به این معنا که مراقبت و نگهداری از آنها درست مانند دندان های طبیعی است. ایمپلنت دندانی را می توان مانند دندان های طبیعی مسواک زد و نخ دندان کشید. گرچه این دندان های مصنوعی مستعد پوسیدگی دندان نیستند، اما لثه ها و دندان های اطراف هنوز هم نسبت به حملات باکتریایی آسیب پذیر هستند. ایمپلنت دندانی را تمیز نگه دارید تا لثه ها و دندان های اطراف آن را سالم نگه دارید، و از هر گونه عفونت استخوان فک پیشگیری کنید.

 

مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

تعویض راحت

یکی از بهترین ویژگی های ایمپلنت های دندانی این است که آنها از سه جزء مجزا تشکیل شده اند: پست (ریشه)، اباتمنت (کانکتور)، و ترمیم زیبایی (روکش). این سه جزء کمک می کنند تعویض یک قطعه از ایمپلنت به راحتی انجام شود و در صورت بروز مشکل برای یکی از اجزاء، به جای تعویض همه اجزاء، تنها همان یک جزء تعویض شود. میزان استحکام روکش ایمپلنت درست شبیه استحکام تاج دندان های طبیعی است، به همین دلیل می توانند مانند دندان های طبیعی آسیب ببینند. در بیشتر موارد این بخش تعویض می شود.

سالم نگه داشتن استخوان فک

ایمپلنت تنها روش جایگزینی دندان از دست رفته است که به صورت فعال استخوان فک را تحت استفاده قرار می دهد. از آنجا که پست تیتانیومی با استخوان فک واقعی جوش می خورد، استخوان را بازسازی می کند و مانع تخریب و تحریف آن می شود. این موجب می شود سلامت دهانی بهبود یابد و دندان های اطراف را نیز سالم نگه می دارد.

معایب ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت های دندانی بهترین گزینه هستند، اگر بودجه کافی برای دریافت آنها را داشته باشید. برخی از بیماران به دنبال گزینه ای ماندگارتر هستند که با سبک زندگی آنها سازگارتر هستند. برخی از معایب یا نقاط ضعف این درمان عبارتند از:

 

مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

 

فرایند طولانی

یکی از معایب ایمپلنت های دندانی این است که روند کاشت آنها فرایندی طولانی است. به محضی که ایمپلنت کاشته می شود، مقدار زیادی بهبودی لازم است که باید صورت بگیرد. برخی بیماران این فرایند طولانی را به چشم یک نقطه ضعف نگاه می کنند زیرا می خواهند هر چه سریعتر به روند عادی غذا خوردن و لبخند زدن طبیعی خود بازگردند. معمولاً تکمیل فرایند کاشت ایمپلنت های دندانی می تواند چند ماه زمان ببرد.

دائمی بودن ایمپلنت ها

بسته به نیازهای هر بیمار، دائمی بودن ایمپلنت های دندانی هم می تواند مزیت باشد هم عیب. اغلب، بیماران پروتزهای دندانی و بریج ها را ترجیح می دهند زیرا دوست دارند در پایان هر روز ابزار را از دهان خارج کنند. با این حال، ایمپلنت های دندانی به محضی که با موفقیت در جای خود قرار می گیرند، اصلاً جلب توجه نمی کنند.

نیاز به مهارت جراح

درست مانند هر درمان دیگری، لازم است جراح از مهارت کافی برخوردار باشد تا این فرایند را به شکلی بی نقص انجام دهد. در غیر اینصورت، شکست ایمپلنت و بروز مشکلات برای آن دور از انتظار نیست.

 

مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

 

برای همه افراد مناسب نیست

همه بیماران گزینه های مناسبی برای دریافت ایمپلنت های دندانی نیستند. دندانپزشک متبحر یا متخصص می تواند به شما بگوید آیا شرایط لازم برای دریافت آنها را دارید، یا این درمان برای شما مناسب است یا خیر.

ایمپلنت های دندانی پر هزینه هستند

شاید مهمترین عیب ایمپلنت های دندانی از نظر بسیاری افراد، پر هزینه بودن آنها باشد. اما واقعیتی که باید بدانید این است که هیچ درمانی به اندازه ایمپلنت های دندانی مقرون به صرفه نیست زیرا با دوام تر از سایر گزینه های جایگزین دندان هستند، در حالی که آنها هر چند سال یک مرتبه نیاز به تعویض دارند، بنابراین، روی هم رفته مستلزم پرداخت هزینه بیشتری هستند.

کاشت ایمپلنت درمانی تهاجمی محسوب می شود

نقطه ضعف دیگر ایمپلنت های دندانی این است که قرار گیری آنها داخل استخوان فک نیاز به جراحی دارد. شاید به نظر شما هم این مشکل بزرگی باشد زیرا همواره جراحی ها با مشکلاتی همراه هستند. این میزان پیچیدگی به طور میانگین تنها 5 تا 10 درصد تخمین زده شده است. خطرات و پیچیدگی هایی که ممکن است برای کاشت ایمپلنت های دندانی تجربه کنید عبارتند از عفونت، آسیب به دندان های دیگر، تأخیر در بهبود استخوان، آسیب به عصب، طولانی شدن خونریزی، شکستگی استخوان فک، و دیگر مشکلات. البته این خطرات همیشه هم وجود ندارند. در صورتی که برای پیشگیری از آنها یا در صورت مواجه شدن با آنها برای درمان آنها آمادگی دارید بهتر است همین گزینه را انتخاب نمایید.

 

مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

مزایا و معایب ایمپلنت دندانی

 

روکش روی آنها ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد

ایمپلنت های دندانی می توانند یک عمر دوام داشته باشند، اما روکشی که به آنها متصل می شود، ممکن است به این صورت نباشد. به همین دلیل اگر این روکش ها نیاز به تعویض داشته باشند، می توانند به هزینه های شما بیفزایند. اما باید به این نکته اشاره کرد که اکثر بیمارانی که روکش ایمپلنت خود را تعویض می کنند افرادی هستند که به خوبی از آن مراقبت نمی کنند. روکش های ایمپلنت از جنس پرسلاین هستند که معمولاً با مراقبت های صحیح می توانند یک عمر دوام داشته باشند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code